Readers

Saturday, August 13, 2011

Dengan Sekali Lafaz Akad... Segalanya Telah Sempurna...

Hahahahahahahhaha... Mari gelak guling-guling.. Kepada kawan-kawan, pakcik makcik, sedara mara yang sangat pantas menekan link kat FB aku untuk menuju ke sini.

Kepada kawan-kawan yang sangat pervert prihatin.  Aku bercakap mengenai Lafaz Akad untuk pembayaran zakat fitrah lah. Bukan lafaz akad nikah kahwin.

Jadi kepada anak gadis yang dah tergenang air mata tu, sila keringkan pipi anda kerana saya masih available (hahaha! Perasan tak ingat). Masih teruna lagi lak tu.. hahahaha.

Selesai satu Rukun Islam, InsyaAllah nak pergi Haji pulak esok lusa.. Amin.

Petang tadi lepas tengok rumah kat Kasa Heights, singgah window shopping kat Tesco Cheng dan ternampak kaunter bayaran zakat.  Jadi aku pun bayar la untuk 2 orang (aku dan Emak). Malas nak tunggu-tunggu, takut sibuk dan terlupa. Kutipan zakat bagi Negeri Melaka ialah RM6.50 seorang.



Dengan sekali lafaz, aku telah selesai menunaikan salah satu dari Rukun Islam. Alhamdulillah.


Korang dah?

Zakat .:Bersih Jiwa Suci Harta:.


CikguKeAku? Ya, dan juga pembayar zakat tegar :)



P/S: Aku geram ngan kawan-kawan yang komen berjela kat link FB tapi menyepi kat ruangan comment kat sini.  Korang buta IT ke hapa? hahahaha

5 comments:

Raymond said...

Poyos la kau... buat aku terperanjat, excited, sedey (sebab tak jempot).. Buat la entri bongok macam ni lagi.. habiskan kredit aku tipon dari UK.. Loklaq.

P/s: aku tak suka komen, cuma suka baca.. tak buta IT cuma malas nak layan kau.. hahahahaha.. Happy fasting!

FriDay dA FourtH said...

@raymond (bukan nama sebenar)

Bila lagi ko nak tipon aku kalau aku tak buat stunt macam ni? Kan? Kan? ;)

Ko yang mengajar aku menjadi poyos.. Tenkiu sifu.. LOL

Loriana The Dutchess said...

sya balanced kan3? hehe...

FriDay dA FourtH said...

@The Dutchess..

LOL.
Still.. a lot still clueless.. I received a lot of congratulations on FB... WALAUPUN kat bawah tu ada link pergi sini.. WTFrog? Buta IT? Buta hati? LOL

I am single wey!! (sengaja carik penyakit) hahahaha

Anonymous said...

Ko kan Eff.. memang attention wh0r3..
Hahahahha jangan mara.. aku guna anonymous tag ;p